سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند، آدم هفتاد ساله ای را که در رفتار و جلوه، چون جوان بیست ساله است، دشمن می دارد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

 باب ثواب الموحدین و العارفین

درباره ثواب یکتاپرستی و عارفان

 

توجه: شرح مطالب داخل پرانتز از مرحوم شیخ صدوق{اعلی الله مقامه الشریف} میباشد که در کتاب توحید بیان شده است ، و مطالبی که از مجله پیام توحید است،در ابتدای سطر نام مجله توحید بیان می شود.

 

 

-از ابوسعید خدری نقل شده است که رسول خدا(ص)فرمودند: نه من و نه کسی قبل از من،سخنی مانند(لااله الا الله)نگفته است.(این نشان می دهد که تا اعتقاد به توحید و یگانگی خداوند نباشد،چیزی معنی نخواهد داشت.

2-امام جعفر صادق(ع) از پدر بزرگوارش و ایشان از پدرانشان نقل کرده اند که رسول خدا فرموده اند: بهترین عبادت، گفتن لا اله الا الله است{زیرا شالوده تمام اعمال می باشد}.

3-ابو حمزه می گوید: از امام محمد باقر(ع) شنیدم که می فرمود: ثواب چیزی بزرگتر از شهادت دادن به لا اله الا الله(وحدانیت خداوند) نیست.زیرا خداوند مساوی با چیزی نیست و کسی در هیچ کاری، با او شریک نیست.

4-مفضل بن عمر(از یاران نزدیک و با ایمان امام صادق-ع-)می گوید: امام جعفر صادق (ع) فرمودند:: خداوند ضمانت خوبی از مومن می کند{یعنی ضامن مطمئنی برای مومن است} عرض کردم:آن ضمانت چیست؟ فرمودند:: چون او،به وحدانیت خداوند، پیامبری حضرت محمد(ص)،امامت امام علی(ع) اقرار کرده و واجبات خود را به جا آورده است، او را در کنار خودش جای می دهد.

{مفضل بن عمر}می گوید: به آن حضرت عرض کردم: به خدا قسم! این کرامت و بزرگی است که هیچ کرامت انسانی، شبیه او نیست.سپس آن حضرت فرمودند:: کم عمل کنید و زیاد نعمت به دست آورید.{این نشان میدهد عملی که با اقرار به توحید، نبوت پیامبر اسلام و امامت امیر المومنین باشد، ارزشمند است چه کم و چه زیاد باشد و ملاک قبولی اعمال این است.}

5-امام جعفر صادق(ع)از پدر بزرگوارشان و جدش(امام زین العابدین-ع-) نقل کرده اند که پیامبر اسلام فرمودند:: کسی از دنیا برود و چیزی را با خدا چه خوب و چه بد شریک نداند، وارد بهشت خواهد شد.{منظور این است که اگر کسی گناهکار باشد ولی به وحدانیت خداوند، اقرار کند، اقرار کند، در جهنم می رود اما برای هیشه در آن جا نمی ماند، زیرا خالد شدن در جهنم، مخصوص مشرکان است}.

 


مجله پیام توحید:باید به این نکته اذعان نمود که شیخ صدوق در داخل پرانتز نظر خودش که متکی بر سالها مطالعه و بررسی خستگی ناپذیر است را به موحدان و شیعیان علوی عرضه داشته است.

عالم بزرگوار مرحوم شیخ صدوق چون خود احاطه علمی کامل بر مباحث توحیدی اسلام داشته بنا بر اندیشه خود مطالبی را داخل پرانتز بیان نموده است-اما هر انسان آگاهی می داند کسی که به خدا و پیامبر اسلام و کتاب آسمانی او قرآن کریم ایمان قلبی آورده است و به وحدانیت خدا قلبا و عملا اعتقاد پیدا کرده است-اگر گناهی کرده که از مصادیق گناهان کبیره و قتل و حق الناس و...نباشد-و توبه بازگشت ناپذیر نماید، یعنی در درگاه خدا توبه کند و دیگر آن اشتباهات گذشته خود را انجام ندهد و نقض عهد به خداوند کریم ننماید، خداوند به دلیل رحمان و رحیم و بخشنده بودن آنچنان که در آیات قرآن آمده است،گناهان او را می بخشد.

در اینجا باید دو نکته را در باب توحید عرض نماییم:

1-توحید از مهمترین و ضروری ترین بخش اصول دین و اساسی ترین موضوع در باب مسلمان واقعی و مومن راستین شدن میباشد، و هر شخصی باید بر اساس استعداد و توانش در فهمیدن معنای توحید و توحیدی فکر کردن و توحیدی عمل نمودن بکوشد و اگر در فهم درست توحید سوال یا مشکلی دارد، نخست با تحقیق به قرآن کریم،و دیگر منابع معتبر اسلامی رجوع نماید، و اگر در توانش نبود یا جواب درستی برای شبهات و سوالات خود نیافت به افراد مطلع و صاحب فن از محققین،استادان،عالمان و معلمان رجوع نماید.

2-این نکته مشخص و واضع است، کسی که به توحید و یگانگی خدا ایمان کامل داشته باشد، مطمئنا از گناه پرهیز می کند،به حق الناس احترام می گذارد، و به دستورات قرآن کریم و فرموده های پیامبر اکرم-ص- ، و امامان و پیشوایان دینی احترام می گذارد و در ورطه نیت،شعار و عمل مانند یک موحد راستین اهل توحید و یکتا پرستی عمل می کند.

 

ادامه دارد.

 


92/6/9::: 11:1 ع
نظر()